Als je kwetsbaar bent zien mensen ook je kracht.
Als je louter kracht uitstraalt bouw je een muur om je heen.
Kwetsbaarheid klinkt als waarheid en voelt als moed.
Waarheid en moed zijn niet altijd comfortabel,
maar ze zijn nooit zwak.”
[Brené Brown]

Voorbeelden van programma's

Team4Teams biedt drie typen periodiek onderhoud voor teams:

Clinics: maatwerk om de samenwerking op een hoger plan te tillen. 
Workshops: een heerlijke aanvulling die out of the box elementen bevat.
Incentives: exclusieve activiteiten op een exclusieve locatie. 

teambuilding Amstelveen - communicatiestijlen
Clinic Communiceren met Stijl

4-8 uur
Is het tijd voor verdieping van de communicatie met elkaar? Met deze workshop frist u de communicatieve vaardigheden van uw team op.

Verder lezen
Systemisch werken met een bedrijfsopstelling periodiek onderhoud voor teams
Clinic Systemisch werken met een bedrijfsopstelling

8 uur
Verdiepend inzicht hoe een onderstroom invloed heeft op het ‘teamsysteem’.

Met een organisatieopstelling werkt het team op een verrassende, levendige en aantrekkelijke wijze aan versteviging van de onderlinge samenwerking.

Verder lezen
Clinic Corporate Tribe hulp van oude culturen

4 uur

Topteams spreken vaak in termen van ‘we zijn een familie’. Al heb je niet voor elkaar gekozen, er is wel een hechte band ontstaan die verder gaat dan collegialiteit. Vrij vertaald is het bedrijf een hechte stam. Wat kun je uit andere culturen leren? Daarover gaat deze workshop.

Verder lezen
korte teambuilding in Zuid Holland
Clinic Teambuilding met reflectie

4-8 uur
Waar staat het team in de onderlinge samenwerking? Is het tijd voor algemeen periodiek onderhoud voor teams? Teambuilding met reflectie is een belangrijke bouwsteen voor optimaal functioneren!

Verder lezen
Clinic Een oude graanmolen draaiende krijgen

Vanaf 4 uur
De molenaar heet u welkom en overhandigt u de sleutel van de oud-Hollandse molen. Per team mag u de molenaar drie vragen stellen. Welke vraagt stelt u vooraf en hoeveel vragen bewaart u voor als u later vastloopt? Wie zet de molen op de wind? Wie hijst de zeilen? Wie maalt het graan? Bent u in staat om het molenaarsloon te verdienen, uitbetaald in zelf gemalen meel? Daar kunt u mee thuiskomen!

Theatersport geeft toegang tot creativiteit en onvermoede talenten
Clinic Theatersport

4-8 uur
Theatersport roept creativiteit en improvisatietalent op in een team. Het verbindt kwaliteiten, verrast en biedt daarmee ultiem periodiek onderhoud. 

Verder lezen
Workshop Muziek maken in teamverband

4-8 uur
Hoe goed zijn uw teamleden op elkaar ingespeeld? Niet iedereen is muzikaal. Niet iedereen heeft gevoel voor ritme. Juist dan is deze workshop ideaal. Met allerlei trommels of elektrische instrumenten vormt u in een middag een toporkest. Elk orkest heeft diverse kwaliteiten nodig, van tekstschrijvers tot slagwerkers, van een dirigent tot podiumbouwers. Maak het feest zo compact of groot als u wilt.

Workshop Outdoor koken in teamverband

3 uur

Culinair dineren met gerechten die zijn bereid op het kampvuur? Optimaal samenwerken zodat de gebakken aardappels, gegrilde zalm en kogelbiefstuk tegelijkertijd op tafel staan? Dit is wel even wat anders dan samen uit eten gaan!

Workshop Serious Fun - uitdaging en competitie

3 uur

Is het tijd om ontspannen plezier te maken? Wilt u weten wat er los komt als competitie een rol gaat spelen? Tijd voor inhoudelijke reflectie?

Verder lezen
Workshop Met je gevoel aan tafel ongewoon treffend

4 uur

Soms weet je niet precies wat je voelt en wat je nodig hebt. Dan kun je daar ook niet over praten.

Er ontstaan misverstanden en onbegrip. De kaarten van het GROKspel geven je de woorden die je zocht. De auteur van De Giraf en de Jakhals is jullie trainer.

Incentive Survival in de Belgische Ardennen

Vanaf 2,5 dag
Ervaringsleren is ‘dat wat je krijgt als je iets anders verwacht’. Topteams houden daar van. Deze incentive biedt echt ‘iets anders’. Een verrassend programma, elk dagdeel opnieuw. Voor teams die zich laten uitdagen. U schrijft geschiedenis met deze exclusieve keuze in de bossen van België en Frankrijk, waar lynx, zwijn, edelhert en wolf uw observanten zijn.

Incentive Teambuilding en Boomhut bouwen

Vanaf 1 dag

In een dag bouwt u samen een boomhut. Wie leert met professionele apparatuur de boom in te klimmen? Wie leert – gezekerd, hoog in de boom – de juiste knopen te leggen? Wie blijft liever beneden? Lukt het, door strak samen te werken, het platform gereed te krijgen? Een unieke ervaring op de Veluwe. Helemaal top in combinatie met outdoor koken, feest bij het kampvuur en een overnachting in het bos.
Vraag ons naar de mogelijkheden!

Maatwerk voor topteams

Op zoek naar een unieke activiteit als verrassing en waardering voor een grote prestatie? Tegelijkertijd benieuwd hoe uw team een nieuwe groeistap kan zetten?
Op zoek naar een passende incentive, clinic of workshop?
Daag ons uit om met u mee te denken.

Contact

de kunst van (h)erkennen

Een belangrijke stap in periodiek onderhoud voor teams

Bij periodiek onderhoud voor teams is ‘de kunst van (h)erkennen’ een belangrijke stap. Is het proces van feedback geven en ontvangen geworteld? Is het team een zelf-lerend team geworden? Herkenning en erkenning zijn daarin sleutelbegrippen:

  1. Herkennen en erkennen van elkaars kwaliteiten. Waardering delen, gemeend en spontaan.
  2. Erkennen dat waar gehakt wordt spaanders vallen. Met als consequentie dat de focus niet ligt op het bestraffen van fouten, maar op het inbrengen van verbeterprocessen. En op de erkenning dat een verbeterproces nooit meer ophoudt.
  3. Erkennen dat je verbeteringen niet bereikt door druk uit te oefenen, maar door ruimte te geven voor creativiteit en motiverend coachen.
  4. Deze stap is ook een moment om te vieren. Vieren dat het team betere resultaten haalt, nauwer samenwerkt, tegenstellingen heeft overbrugd, creatief nieuwe wegen is ingeslagen. Ook dat is essentieel voor een winnend team en ‘de kunst van (h)erkennen’.