Een gezonde bedrijfscultuur

  • In een positieve bedrijfscultuur draagt iedereen bij.
  • Een gezonde bedrijfscultuur krijgt meer kans als deze begint in de top van het bedrijf.
  • Het vasthouden van een positieve bedrijfscultuur vraagt om periodiek onderhoud.

Een gezonde bedrijfscultuur

  • In een positieve bedrijfscultuur draagt iedereen bij.
  • Een gezonde bedrijfscultuur krijgt meer kans als deze begint in de top van het bedrijf.
  • Het vasthouden van een positieve bedrijfscultuur vraagt om periodiek onderhoud.

Gezonde bedrijfscultuur versterken

Hoe kan het toch dat het ene bedrijf ‘loopt als een trein’ en in een ander bedrijf mensen elkaar voortdurend in de weg zitten? Wat kenmerkt een gezonde bedrijfscultuur? Een boeiende dag met inzicht, overzicht en gereedschap.

In een bedrijf dat succesvol samenwerkt, draagt iedereen positief bij: ieders bijdrage doet er toe, niemand kan gemist worden.

feedback workshop

Bedrijven met een negatieve cultuur kenmerken zich door een hoog ziekteverzuim en ontwijkend gedrag. Medewerkers schrikken er voor terug om verantwoordelijkheid te nemen en hebben kritiek op elkaar. Kritiek wordt teveel over elkaar gegeven en nauwelijks met elkaar gedeeld. Functioneren kost energie.

Aanpakken van negatief gedrag doe je met het hele team samen. Dit inzicht is de belangrijkste sleutel tot succes. Dat klinkt als een open deur, maar is het niet. Want vaak wordt negatief groepsgedrag toegeschreven aan één of meer ‘daders’ en één of meer ‘slachtoffers’. Een HRM die ongewenst gedrag van individuen aanpakt, dweilt met de kraan open. Zodra negatief groepsgedrag in een bedrijf ruimte krijgt, draagt iedereen bij. Zelfs degenen die het zwijgend aanzien of hun hoofd schudden, dragen bij aan versterking van de ongewenste situatie.

Positieve bedrijfscultuur

Teamtraining feedback

Ook gezond gedrag is groepsgedrag

In een gezonde bedrijfscultuur is openheid en vertrouwen. Iedereen draagt naar vermogen verantwoordelijkheid en leert van fouten. Medewerkers ervaren waardering. Functioneren geeft energie.

Een positieve bedrijfscultuur begint bij voorkeur in de top van het bedrijf. Een dag teamtraining is een perfecte start. Zit het in de bedrijfsleiding goed, dan werkt dat als voorbeeld voor andere afdelingen en teams. Neem vrijblijvend contact op als hier uw vraag ligt.

Contact

een korte en krachtige start

Programma

een dagdeel tot een dag

Eerste sessie (1 tot 2 uur).
Waar staan we?
Wat gaat er goed en wat kan beter?


Tweede sessie (1 tot 2 uur).
De Schaal van Samenwerking. Een korte presentatie over verschillende vormen van samenwerking en de consequenties er van. Deze sessie geeft antwoord op de vraag: ‘Waarom is een gezonde bedrijfscultuur in onze organisatie nodig?’


Derde sessie (1 tot 2 uur).
Met uitdagende samenwerkingsoefeningen ervaart u de samenwerking in uw organisatie. Deze sessie geeft antwoord op de vraag: ‘Wat staat ons te doen om een gezonde bedrijfscultuur te bereiken of te versterken?’


Vierde sessie (1 tot 2 uur).
Bouwen aan een gezonde bedrijfscultuur begint met een eerste gezamenlijke stap. Deze sessie geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we starten met een gezonde bedrijfscultuur in onze organisatie?’

Resultaat

periodiek onderhoud voor teams

De bijeenkomst zet het thema ‘werken aan een gezonde bedrijfscultuur’ op de kaart.


De werkwijze is praktisch en geeft energie.


De deelnemers ontvangen een hand-out met een tiental tips waarmee zij direct aan de slag kunnen.


Onderlinge discussies en gesprekken versterken de richting die u als organisatie in wilt slaan.


U maakt afspraken wie wat gaat doen als start van dit proces.

Contact