Teambuildingsopdrachten op video

Teambuildingsopdrachten in beeld gebracht

Speed Ball 2.0

Speed Ball is een sportieve opdracht, waarin een bal zo snel als mogelijk in elk vak gevangen moet worden. Dat lijkt gemakkelijker dan het is. Goed overleg is essentieel en afspraken moeten niet alleen worden gemaakt, maar ook nagevolgd.

De Samenwerking

In al onze teamopdrachten vragen wij u om samen te werken. Maar in DE Samenwerking wordt een niveau hoger verwacht. Is uw groep in staat om onder druk toch effectief te communiceren? En wat als de tijdsdruk toeneemt? Er zit nog geen stokje op de juiste plaats en nog niemand weet ‘wat juist is’… En dan klinkt waar iedereen al bang voor was: “Nog vijf minuten”… Geschikt voor topteams en teams die willen leren.

Het Waternet

Het Waternet is een creatieve teambuildingsopdracht waarin we de groep vragen om zoveel mogelijk water van A naar B te transporteren, gebruik makend van verschillende materialen. Er zijn verschillende sets spelregels voorhanden. Met de lengte van de buizen en bamboepalen is afstand houden vanzelfsprekend.  Hoeveel van de vijf liter water krijgt uw team in de maatbeker?

Kinderspel

Elke bedrijfstak heeft een eigen jargon. Door in codetaal te spreken is voor iedereen veel sneller duidelijk wat gewenst is. Kinderspel is een teamopdracht waarin jargon de sleutel is. Is het team in staat om de juiste woorden te vinden? Pas met een gezamenlijke taal wordt deze opdracht kinderspel.

De Balanstafel

Bij de Balanstafel gaat het om balans. Balans op de tafel en balans in het team. Lukt het ’t team om alle stukken van de tafel te nemen zonder de balans te veel te verstoren? En hoe helpen de teamleden elkaar daarbij? Blijft de balans bijdragen aan een succeservaring?

Het eitje

Het eitje is een teambuildingsopdracht op afstand van elkaar. Het is een concentratie-opdracht. Lukt het om het ei van A naar B te brengen en daarbij obstakels te overwinnen? Er zijn verschillende spelregelsets voorhanden, op maat  voor elk team.

De Ballenfabriek

Het lijkt zo eenvoudig, maar ‘de ballenfabriek’ daagt uw team pas echt uit: hoeveel ballen kunt u als team in de fabriek produceren in twee minuten? Uw team wordt in deze teambuildingsoefening voor een verrassing gesteld: het leek zo eenvoudig. En toch, dat is het ook: zodra u samenwerkt.

Analog Access

Analog Access is een online teamoefening waarin de deelnemers, ieder met zijn of haar computermuis een teamopdracht moet uitvoeren om ‘analoog toegang te organiseren’. Er zijn natuurlijk spelregels en elke overtreding kost punten. Hoe kan de groep zo samenwerken dat iedereen de overtredingen voorkomt en het team toch een snelle tijd neerzet? Om bloednerveus van te worden…

Teamcoaching

In deze video een voorbeeld van hoe een team werkt aan doelen en eigenaarschap. Wat willen de teamleden bereiken en waaraan willen ze hun voortgang meten? Wanneer is hun doelstelling gehaald? Met verschillende werkvormen wordt het gemakkelijk om in gesprek te komen met elkaar en gedachten te verwoorden.

teambuilding op 1,5 meter afstand is op een natuurlijke wijze mogelijk
samenwerking verbeteren covid-19-proof op Te Werve Buiten bij Den Haag

Teambuildingsopdrachten 

U zag hierboven voorbeelden van teambuildingsopdrachten. Teamoefeningen voor een ideale teamdag met plezier en diepgang. De opnames zijn deels in 2021 tijdens de corona crisis gemaakt.

Boek een van de drie varianten die ieder een eigen focus hebben:

  • Een teamdag van acht uur waarin het team de samenwerking ervaart, verbetert en vertaalt naar de werksituatie!
  • Een teamdag van zes uur waarin een team de samenwerking ervaart en verbetert door korte reflecties.
  • Een teamdag met uw eigen presentatie – bijvoorbeeld over de kwartaalcijfers – en daaromheen teambuilding, bijvoorbeeld 2 x 2 uur, waarin u het thema dat speelt, meeneemt in de teamactiviteiten.

Met een heerlijke lunch, snack, borrel en diner of lopend buffet.