Teamtraining Eindhoven

Teamtraining Eindhoven

De meest gekozen teamtrainingen in Eindhoven

Welkom in de wereld van serieuze teamtraining

Teamtraining

Onze programma's dragen bij aan de mentale gezondheid in en tussen team(s): verticaal en horizontaal. Een directieteam, managementteam en in zelforganiserende, ondersteunende en uitvoerende teams. Het liefst (met het meeste succes) ondersteunen we deze teams in één programma. Met verschillende aandachtspunten rondom gedeeld leiderschap en samenwerking. Juist omdat mensen elkaar minder ontmoeten en de werkdruk hoog is, wordt versterking van positieve communicatie in en tussen teams extra gewaardeerd. Goed contact hernieuwen - waarin collega's elkaar op tijd leren aanspreken - organiseren we in een teamtraining op een praktische manier. Ontspannen, met diepgang (en desgewenst Covid-proof). Moderne organisaties zijn complex geworden. De samenwerking in en tussen teams maakt het verschil.

Welk teamtrainingsprogramma past bij uw vraag?

Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon 3 uur
 • Plezier en goed contact
 • Online, binnen en (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Gericht op ontspanning
 • Enthousiaste teamtrainers
TeambuildingPijl rechts icoon
Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Plezier en diepgang
 • Teambuilding met reflectie
 • Veel afwisseling, ervarend leren
 • Commitment en feedback
 • Gericht op beter communiceren
 • Kundige teamtrainers
Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon
Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 6 dagdelen
 • Aandacht voor de hele organisatie
 • Ook voor teams in zwaar weer
 • De werksfeer verbeteren
 • Verbindend en toekomstgericht
 • Coaching van het team en individu
 • Gericht op resultaten
 • Ervaren teamcoaches
Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Veelgestelde vragen over teamtraining Eindhoven

Team4Teams bezit zelf geen verblijfslocaties. 

Onze teamtrainers wonen rond Eindhoven. We komen graag naar de verblijfslocatie van uw keuze. Dat kan wat ons betreft ook Incompany.

We bevelen goede locaties aan, passend bij uw budget.

Een scoutinglocatie of sportclub met een foodtruck kan natuurlijk ook.

Wat wij nodig hebben is een ruim in de luwte gelegen grasveld of een ruime (goed geventileerde) zaal.

In geval van een online teamtraining heeft het onze voorkeur om ieder vanaf zijn of haar eigen computer deel te nemen. Een computer heeft de voorkeur boven een tablet of mobiele telefoon. Dat kan gewoon thuis, zolang de omgeving niet afleidt.

Teamtraining zien we in de eerste plaats als een proces. Een teamoefening en inhoudelijke bijdrage zijn niet het doel maar een middel. Het team en haar ontwikkeling staan centraal.

Dat kan live in een groep op locatie en ook (hybride) online.

De teamopdrachten zijn inhoudelijk, aantrekkelijk en leuk om te doen. Wij kiezen ze met zorg: wat heeft dit team op dit moment nodig om verder te komen? Wat speelt er, waar wil het team aan werken, wat wil het team onderzoeken? Vertrouwen? Tegenstellingen overwinnen? Samenwerken? Creativiteit? Doorzettingsvermogen? Omgaan met diversiteit?

De kracht van de teamprogramma’s zit in de positieve ervaringen en de reflecties. Er is ook altijd een uitwerking voor naar de werksituatie. Wat nemen de deelnemers zich voor om met de ervaringen van de teamdag te gaan doen?

Zodra collega’s met deze voornemens aan de slag gaan spreken we van ‘borgen’. Met borging na de training krijgt een teamdag langdurig effect. 

Is een team in zwaar weer dan starten we met een kennismaking en maken afspraken met de deelnemers. We onderzoeken dan eerst waar eventuele weerstanden liggen en waar de deelnemers naar uitkijken en verlangen. Een eerste teamdag of tweedaagse duurt minimaal 8 uur. Een langere duur geeft meer diepgang, de kans op slagen wordt daarmee vergroot. De momenten daarna kunnen korter, bijvoorbeeld 3 x 3 uur in-company. Dan begeleidt de teamcoach het borgen. Begeleiding kan dan – steeds op verzoek van de deelnemer(s) – individueel, in twee- of drietallen en groepsgewijs plaatsvinden.

Ja. In onze programma’s staat voorop dat iedereen kan meedoen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Dat geldt dus ook voor collega’s met een beperking, welke dat ook is.

Bij teambuilding zijn er

 • fysieke teamoefeningen mogelijk voor teams die (in competitie) hun energie kwijt willen
 • strategische teamoefeningen, waarbij fysieke omstandigheden geen rol spelen, maar waar de nadruk ligt op creativiteit, out of the box denken en bijvoorbeeld leiderschap.
 • teamoefeningen voor praktische no-nonsense teams
 • en teamoefeningen voor teams op kantoor die niet gewend zijn veel aan beweging te doen.

Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de groep.

We adviseren een organisatie om het begrip ‘het team’ zo ruim mogelijk op te vatten. Dit zijn onze overwegingen:

 • Het zijn niet alleen vaste medewerkers die positief kunnen bijdragen aan teamgroei. Ook zzp’ers en invalkrachten dragen vaak ongezien positief bij. Dit zien, waarderen en belonen brengt veel op!
 • Een team schrijft geschiedenis met een teamtraining. Maar het echte werk vindt daarna plaats als alle goede voornemens werkelijkheid moeten worden. Het helpt als ook tijdelijke medewerkers dit mee willen dragen. 
 • Soms is juist de samenwerking tussen teams een knelpunt. We denken graag mee hoe een teamdag waarin afdelingen gemixt deelnemen een meerwaarde geeft. We hebben daar goede ervaringen mee!

Bij een brede definitie horen natuurlijk ook leidinggevenden, een manager (van meerdere teams) en een directeur. Voor een optimale samenwerking is van iedereen een bijdrage nodig. Leidinggevenden geven zo samen ook gewicht aan de beoogde doelen en zelf aandacht aan het belang van een goede samenwerking.

De positieve ervaring van een teamdag straalt zo af op collega’s die niet tot het kernteam behoren, maar wel belangrijk bijdragen. Samenwerken gaat beter na een dag waarin opnieuw inhoudelijk is afgestemd en de teamleden samen geschiedenis schrijven.

Ook een krapper wordende arbeidsmarkt kan een reden zijn om in verbinding te investeren.

Al onze begeleiders zijn HBO of universitair geschoold.

 • Onze instructeurs zijn jong en enthousiast, zij begeleiden teambuildingsprogramma’s van 3 uur. Plezier hebben met teambuildingsactiviteiten is het doel.
 • Kundige teamtrainers richten zich naast aantrekkelijke teamactiviteiten ook op het groepsproces en het leren van communicatievaardigheden. Het team staat daarbij centraal, de oefeningen zijn een hulpmiddel.
 • Ervaren teamcoaches doorlopen met een team een traject. Zij maken knopen in de samenwerking zichtbaar en bespreekbaar. Vastzittende patronen komen met een teamcoach op tafel, het team stelt ze zelf bij, waarmee nieuwe energie vrijkomt. Een teamcoach is een perfecte keuze waar een team een groeiproces verlangt aan te vangen. Een topteam worden vraagt om een stap voor stap proces.

Instructeurs zijn de beste keuze bij korte teamprogramma’s en zijn ook top voor laaggeschoolde groepen. Met plezier samenwerken staat dan centraal. 

Teamtrainers zijn de beste keuze voor MBO en HBO geschoolde teams.

Teamcoaches zijn top met directieteams, managers, leidinggevenden en teamleiders en voor teams in zwaar weer. 

Team4Teams verzorgt programma’s om de samenwerking in en tussen teams op een hoger plan te brengen. Dit doen wij online, buiten en binnen. Begeleiders ondersteunen – stap voor stap – een groeiproces naar betere samenwerking. Letterlijk: team-building. Plezier hebben bij onze teamactiviteiten is daarnaast een belangrijk kenmerk, positiviteit en de Schaal van Samenwerking als routekaart helpen om veranderingen werkelijkheid te maken.

In teamopdrachten wordt zichtbaar hoe de groep functioneert. De gesprekken daarover dragen als vanzelf bij aan teamgroei. Hoe vaker u er op het werk op terugkomt, des te effectiever is de teamtraining, we noemen dat ‘borgen’. 

Teamtraining Eindhoven:

 • online teamtraining,
 • dagactiviteiten die ook een inhoudelijke bijdrage leveren in de samenwerking, deelnemers worden uitgedaagd om daarmee aan de slag te gaan.

En soms is een team in zwaar weer. Het team uitdagen (speels en inhoudelijk) wordt verstoord. Er zit iets in de weg. We begeleiden een team dan voor het beste resultaat enkele activiteiten achter elkaar. En beginnen met (individuele) gesprekken.

De menselijke maat (her)vinden, elkaar effectief en op tijd aanspreken, het gevoel hebben een echt team te zijn is het uiteindelijke doel van onze ondersteuning. Waarbij het rendement op eigen kracht blijft toenemen.

De Schaal van Samenwerking is onze routekaart

Goed samenwerkende teams zijn ons kompas. Wat doen zij beter? Hoe komen collega’s tot snelle groei en gebruiken ze hun aanpassingsvermogen optimaal en met zichtbaar plezier in snel veranderende omstandigheden? Hoe kunnen andere teams daarvan leren? Dat zijn de vragen die ons bezig houden en waarvan we de antwoorden graag met u delen. Honderden teams gingen u voor! 

Bel ons gerust voor een afspraak op 085-8787005
of deel uw vraag in ons contactformulier.

Schaal van Samenwerking kritiek versus feedback

Locaties voor Teamtraining Eindhoven

Dit zijn de locaties waar wij graag komen!

Ontdek meer!

Wij sluiten graag aan op uw vraag. Dat kan via ons contactformulier.

U kunt ons bellen van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur op 085-8787.005. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar een mobiel nummer.

Via deze link komt u bij het offerteformulier. Vertel ons hoe groot uw team is en wat u wilt bereiken met de activiteit en u krijg per mail een overzicht van de investeringsmogelijkheden voor elk budget.

Prijsopgave voor teamtraining Pijl rechts icoon

Teamtraining buiten .

Teamtraining binnen .

Werkt u in Eindhoven en bent u op zoek naar een teamtraining voor uw medewerkers?

Hier vindt u onze opdrachtgevers uit Best, Eindhoven, Geldrop, Heeze, Helmond, Nuenen, Son, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre!
We zijn er trots op en blij mee.