teamtraining

Teamtraining Groningen

Samenwerking verbeteren in teams | Team4Teams

Teamtraining Groningen

De meest gekozen teamtrainingen in Groningen

Welkom in de wereld van serieuze teamtraining

Teamtraining

Onze programma's dragen bij aan de mentale gezondheid in en tussen team(s): verticaal en horizontaal. Een directieteam, managementteam en in zelforganiserende, ondersteunende en uitvoerende teams. Het liefst (met het meeste succes) ondersteunen we deze teams in één programma. Met verschillende aandachtspunten rondom gedeeld leiderschap en samenwerking. Juist omdat mensen elkaar minder ontmoeten en de werkdruk hoog is, wordt versterking van positieve communicatie in en tussen teams extra gewaardeerd. Goed contact hernieuwen - waarin collega's elkaar op tijd leren aanspreken - organiseren we in een teamtraining op een praktische manier. Ontspannen, met diepgang. Moderne organisaties zijn complex geworden. De samenwerking in en tussen teams maakt het verschil.

Welk teamtrainingsprogramma past bij uw vraag?

Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon 3 uur
 • Plezier en goed contact
 • Online, binnen en (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Gericht op ontspanning
 • Enthousiaste teamtrainers
TeambuildingPijl rechts icoon
Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Plezier en diepgang
 • Teambuilding met reflectie
 • Veel afwisseling, ervarend leren
 • Commitment en feedback
 • Gericht op beter communiceren
 • Kundige teamtrainers
Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon
Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 6 dagdelen
 • Aandacht voor de hele organisatie
 • Ook voor teams in zwaar weer
 • De werksfeer verbeteren
 • Verbindend en toekomstgericht
 • Coaching van het team en individu
 • Gericht op resultaten
 • Ervaren teamcoaches
Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Veelgestelde vragen over teamtraining Groningen

Team4Teams heeft zelf geen verblijfslocaties. Onze begeleiders wonen door heel het land, ook in Noord-Nederland en begeleiden uw team op de verblijfslocatie van uw keuze. 

We bevelen goede locaties bij u aan, passend bij uw budget.

In-company, scoutinglocatie of sportclub met een foodtruck kan natuurlijk ook.

Wat we nodig hebben is een ruime zaal of een in de luwte gelegen grasveld.

In geval van een online teamactiviteit heeft het de voorkeur om ieder vanaf zijn of haar eigen computer thuis te laten deelnemen.

Onze werkwijze bij teamtrainingen in Groningen

Teamtraining zien we in de eerste plaats als een proces. Een aantrekkelijke teamoefening en ook een inhoudelijke bijdrage zijn niet het doel maar een middel. Het team en haar ontwikkeling staan centraal.

Dat kan live in een groep op locatie en net zo goed deels /hybride ook online.

De opdrachten zijn inhoudelijk, aantrekkelijk en leuk om te doen. Wij kiezen ze met zorg: wat heeft dit team op dit moment nodig om verder te komen? Wat speelt er, waar wil het team aan werken, wat wil het team onderzoeken? Vertrouwen? Leiderschap? Tegenstellingen overwinnen? Samenwerken? Creativiteit? Doorzettingsvermogen? Omgaan met diversiteit?

De kracht van de programma’s zit in de positieve ervaringen en de reflecties. Er is ook altijd een vertaalslag naar de werksituatie. Wat nemen de deelnemers zich voor om met de ervaringen van de dag te gaan doen?

Zodra het team na de teamdag aan de slag gaat spreken we van ‘borging’. Met borging heeft de teamdag een langdurig effect! Dit proces kunnen we ondersteunen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Ja. In onze programma’s staat voorop dat iedereen kan meedoen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Dat geldt dus ook voor collega’s met een beperking, welke dat ook zijn.

In het geval u kiest voor teambuilding zijn er

 • fysieke teamoefeningen mogelijk voor teams die (in competitie) hun energie kwijt willen
 • strategische teamoefeningen, waarbij fysieke omstandigheden geen rol spelen, maar waar de nadruk ligt op creativiteit, out of the box denken en bijvoorbeeld leiderschap.
 • stevige teamoefeningen voor praktische no-nonsense teams
 • en teamoefeningen voor teams op kantoor die niet gewend zijn veel aan beweging te doen.

Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de groep.

Invalkrachten dragen bij

We adviseren een organisatie om het begrip ‘het team’ zo ruim mogelijk op te vatten. Dit zijn onze overwegingen:

 • Het zijn niet alleen vaste medewerkers die positief kunnen bijdragen aan teamgroei. Ook zzp’ers en invalkrachten dragen vaak ongezien positief bij. Dit zien, waarderen en belonen brengt veel op!
 • Een team schrijft geschiedenis met een teamtraining. Maar het echte werk vindt daarna plaats als alle goede voornemens werkelijkheid moeten worden. Het helpt als ook tijdelijke medewerkers dit mee willen dragen. 
 • Soms is juist de samenwerking tussen teams een knelpunt. We denken graag mee hoe een teamdag waarin afdelingen gemixt deelnemen een meerwaarde geeft. We hebben daar goede voorbeelden van!

Leidinggevenden zijn ook teamleden

Bij een brede definitie horen natuurlijk ook leidinggevenden, een manager (van meerdere teams) en een directeur. Voor een optimale samenwerking is van iedereen een bijdrage nodig. U geeft zo samen ook gewicht aan de beoogde doelen en aandacht voor de samenwerking.

De positieve ervaring van een teamdag straalt zo af op collega’s die niet tot het kernteam behoren, maar wel belangrijk zijn. Samenwerken gaat beter na een dag waarin opnieuw inhoudelijk is afgestemd en de teamleden samen geschiedenis schrijven.

Al onze begeleiders zijn hbo- of universitair geschoold

 • Onze instructeurs zijn jong en enthousiast, zij begeleiden teambuildingsprogramma’s van 3 uur. Plezier hebben met teambuildingsactiviteiten is het doel.
 • Kundige teamtrainers richten zich naast aantrekkelijke teamactiviteiten ook op het groepsproces en het leren van communicatievaardigheden. Het team staat daarbij centraal, de oefeningen zijn een hulpmiddel. Teamtrainers worden ingezet vanaf 4 uur.
 • Ervaren teamcoaches doorlopen met een team een traject. Zij maken knopen in de samenwerking zichtbaar en bespreekbaar. Vastzittende patronen komen met een teamcoach op tafel, het team stelt ze zelf bij, waarmee nieuwe energie vrijkomt. Een teamcoach is een perfecte keuze waar een team een groeiproces verlangt aan te vangen. Een goed draaiend team wordt een goed draaiend team in een stap voor stap proces.

Instructeurs zijn de beste keuze bij korte teamprogramma’s en zijn ook top voor laaggeschoolde groepen. Met plezier samenwerken staat dan centraal.

Teamtrainers zijn de beste keuze voor mbo en hbo geschoolde teams.

Teamcoaches zijn de juiste keuze voor directieteams, managers, leidinggevenden en teamleiders en in teams in zwaar weer. 

Team4Teams verzorgt teamprogramma’s om de samenwerking in en tussen teams op een hoger plan te brengen, horizontaal en verticaal. Online, buiten en binnen. Begeleiders ondersteunen – stap voor stap – een groeiproces naar betere samenwerking. Letterlijk: team-building. Plezier hebben bij onze activiteiten is daarnaast een belangrijk kenmerk, positiviteit en de Schaal van Samenwerking als routekaart helpen om veranderingen werkelijkheid te maken.

In teamopdrachten wordt zichtbaar hoe een team onder optimale omstandigheden functioneert. De gesprekken daarover dragen als vanzelf bij aan teamgroei. Hoe vaker u er op het werk op terugkomt, des te effectiever is de teamtraining, onze contactpersoon voor de groep wordt daarin begeleid.

Teamtraining Groningen

 • dagactiviteiten die ook een inhoudelijke bijdrage leveren in de samenwerking, deelnemers worden uitgedaagd om daarmee aan de slag te gaan.

En soms is een team in zwaar weer, er is te veel druk om (speels en inhoudelijk) uitgedaagd te worden. Deze groepen herkent u doordat ze ‘geen tijd hebben voor deze onzin’, of door irritatie: ‘wie zegt dat we niet goed samenwerken?’

Focus op de samenwerking

 • in een samenwerkend team is juist veel aandacht is voor de samenwerking omdat iedereen weet dat aandacht voor de samenwerking het verschil maakt.
 • daarentegen in een ontlopend team wordt de noodzaak voor aandacht voor de samenwerking ontkent, of vrijblijvend uitgesproken: ‘we moeten beter samenwerken’, iedereen knikt ‘ja’, maar er komt geen actie.
 • in een overlevend team irritatie is over het aan de orde stellen van de samenwerking. ‘Geen tijd voor!’ Er is ook verborgen angst. Iedereen maakt fouten (ook in het begeleiden van dit team) maar niemand wil dat zijn of haar fouten zichtbaar worden. Waardoor een leereffect ernstig vertraagd wordt, uitblijft of in beschuldigingen naar elkaar zichtbaar wordt. Terwijl in deze teams het meeste leereffect te behalen is.

Dagactiviteiten en trajecten

Er zit bij een team in zwaar weer ‘iets in de weg’, een tekort of gemis. Meestal starten we in een eerste sessie met weerstanden in de groep. We begeleiden een team dan om resultaten zichtbaar te maken enkele activiteiten achterelkaar. En beginnen met (individuele) gesprekken waarin de vraag ‘wat heb je nodig voor goed functioneren in deze organisatie?’ centraal staat.

De menselijke maat (her)vinden, elkaar effectief aanspreken, bij elkaar terechtkunnen (ook als je een fout gemaakt hebt), het gevoel hebben een echt team te zijn, is het uiteindelijke doel van onze ondersteuning. We kunnen een team weer loslaten als het rendement op eigen kracht blijft toenemen.

Het rendement hiervan is zo groot dat onze kosten daarbij in het niet vallen. Rendement door meer plezier in het werk (minder ziekteverzuim, vertrek van goede medewerkers en meer binding aan de organisatie, snellere besluitvorming, creatievere inbreng, open cultuur, soepele veranderprocessen).

De Schaal van Samenwerking is onze routekaart

Goed samenwerkende teams zijn ons kompas. Wat doen ze beter? Hoe komen ze tot snelle groei en gebruiken ze hun aanpassingsvermogen optimaal in snel veranderende omstandigheden? Hoe kunnen andere teams daarvan leren? Dat zijn de vragen die ons bezig houden en waarover we u graag vertellen. Honderden teams gingen u voor!

Met een vertegenwoordiger in de regio zit u eerste rang.

Bel ons gerust voor een afspraak op 085-8787005
of deel uw vraag in ons contactformulier.

Schaal van Samenwerking kritiek versus feedback

Locaties voor teamtraining Groningen

Dit zijn de teamtraininglocaties waar wij graag komen!

Neem direct en vrijblijvend contact op

Wij sluiten graag aan op uw vraag. Dat kan via ons contactformulier.

Un kunt ons bellen van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur op 085-8787.005. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar een mobiel nummer.

Via deze link komt u bij het offerteformulier. Vertel ons wat u wilt bereiken met de activiteit en hoe groot uw team is. Dan ontvangt u per mail inzicht in de investeringskosten. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Teamtraining Groningen buiten

Teamtraining Groningen binnen

Werkt u in Flevoland en bent u op zoek naar een teamtraining voor uw medewerkers?


Hier vindt u onze opdrachtgevers uit Groningen, Leek, Winschoten, Veendam, Stadskanaal, Ter Apel, Delfzijl en Hoogezand-Sappemeer:
we zijn er trots op en blij mee.