Teamtraining Rotterdam

Teamtraining Rotterdam

De meest gekozen teamtrainingen in Rotterdam

 

Welkom in de wereld van serieuze teamtraining

Teamtraining

Onze programma's dragen bij aan de mentale gezondheid in en tussen team(s): verticaal en horizontaal. Een directieteam, managementteam en in zelforganiserende, ondersteunende en uitvoerende teams. Het liefst (met het meeste succes) ondersteunen we deze teams in één programma. Met verschillende aandachtspunten rondom gedeeld leiderschap en samenwerking. Juist omdat mensen elkaar minder ontmoeten en de werkdruk hoog is, wordt versterking van positieve communicatie in en tussen teams extra gewaardeerd. Goed contact hernieuwen - waarin collega's elkaar op tijd leren aanspreken - organiseren we in een teamtraining op een praktische manier. Ontspannen, met diepgang (en desgewenst Covid-proof). Moderne organisaties zijn complex geworden. De samenwerking in en tussen teams maakt het verschil.

Welk teamtrainingsprogramma past bij uw vraag?

Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon 3 uur
 • Plezier en goed contact
 • Online, binnen en (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Gericht op ontspanning
 • Enthousiaste teamtrainers
TeambuildingPijl rechts icoon
Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Plezier en diepgang
 • Teambuilding met reflectie
 • Veel afwisseling, ervarend leren
 • Commitment en feedback
 • Gericht op beter communiceren
 • Kundige teamtrainers
Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon
Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 6 dagdelen
 • Aandacht voor de hele organisatie
 • Ook voor teams in zwaar weer
 • De werksfeer verbeteren
 • Verbindend en toekomstgericht
 • Coaching van het team en individu
 • Gericht op resultaten
 • Ervaren teamcoaches
Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Veelgestelde vragen over teamtraining Rotterdam

Team4Teams heeft haar hoofdvestiging in Rozenlust aan de Parklaan in Rotterdam. 

We kunnen daar in het Muzeumkwartier eersteklas groepen ontvangen tegen een redelijke prijs en met gratis parkeren. Teamoefeningen kunnen buiten in de verrassend mooie botanische tuin, en bij slecht weer is er binnenruimte genoeg.

Wat we nodig hebben is een ruim in de luwte gelegen grasveld of een ruime zaal. We komen overigens graag naar de door de klant gekozen locatie.

Een teamtraining in Rotterdam kan wat ons betreft ook Incompany.
Een scoutinglocatie of sportclub (met een foodtruck) kan natuurlijk ook.

Teamtraining Rotterdam

Teamtraining zien we in de eerste plaats als een proces ter ondersteuning van teamontwikkeling. In de video’s en op de foto’s ziet u vooral teamoefeningen. Een teamoefening en inhoudelijke bijdrage zijn niet het doel maar een middel om de mate van samenwerking, wat daarin goed gaat en wat beter kan zichtbaar te maken. Het team en haar ontwikkeling staan centraal.

Dat kan live in een groep (bij voorkeur) op een (externe) locatie en desgewenst ook online.

De teamopdrachten zijn inhoudelijk, aantrekkelijk en leuk om te doen. Wij kiezen ze met zorg: Wat heeft dit team op dit moment nodig om verder te komen? Wat speelt er, waar wil het team aan werken, wat wil het team onderzoeken? Vertrouwen? Tegenstellingen overwinnen? Samenwerken? Creativiteit? Doorzettingsvermogen? Omgaan met diversiteit? Is er aandacht nodig voor persoonlijk leiderschap, eigen verantwoordelijkheid, zelforganisatie?

De kracht van de programma’s zit in de positieve ervaringen en de reflecties. Er is ook altijd een uitwerking en vertaling naar de werksituatie nodig. Wat nemen de deelnemers zich voor om met de ervaringen van de dag te gaan doen?

Zodra deelnemers dit doen borgen ze een teamtraining. Meer tijd geeft meer effect.

Ja. In onze programma’s staat voorop dat iedereen kan meedoen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Dat geldt dus ook voor collega’s met een beperking, welke dat ook is.

Bij teambuilding zijn er

 • fysieke teamoefeningen mogelijk voor teams die (in competitie) hun energie kwijt willen
 • strategische teamoefeningen, waarbij fysieke omstandigheden geen rol spelen, maar waar de nadruk ligt op creativiteit, out of the box denken en bijvoorbeeld leiderschap.
 • teamoefeningen voor praktische no-nonsense teams
 • en teamoefeningen voor teams op kantoor die niet gewend zijn om veel aan beweging te doen.

Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de groep.

Invalkrachten dragen bij

We adviseren een organisatie om het begrip ‘het team’ zo ruim mogelijk op te vatten. Dit zijn onze overwegingen:

 • Het zijn niet alleen vaste medewerkers die positief kunnen bijdragen aan teamgroei. Ook zzp’ers en invalkrachten dragen vaak ongezien positief bij. Dit zien, waarderen en belonen brengt veel op!
 • Een team schrijft geschiedenis met een teamtraining. Maar het echte werk vindt daarna plaats als alle goede voornemens werkelijkheid moeten worden. Het helpt als ook tijdelijke medewerkers dit mee willen dragen. 
 • Soms is juist de samenwerking tussen teams een knelpunt. We denken graag mee hoe een teamdag waarin afdelingen gemixt deelnemen een meerwaarde geeft. We hebben daar goede ervaringen mee! De definitie van ‘het team’ wordt daar ook (anders) ruimer door.

Leidinggevenden zijn teamleden

Bij een brede definitie horen natuurlijk ook leidinggevenden, een manager (van meerdere teams) en een directeur. Voor een optimale samenwerking is van iedereen een bijdrage nodig. Leidinggevenden geven zo samen ook gewicht aan de beoogde doelen en zelf aandacht aan het belang van een goede samenwerking.

De positieve ervaring van een teamdag straalt zo af op collega’s die niet tot het kernteam behoren, maar wel belangrijk bijdragen. Samenwerken gaat beter na een teamdag waarin opnieuw inhoudelijk is afgestemd en de teamleden samen geschiedenis schrijven.

Ook een krapper wordende arbeidsmarkt kan een reden zijn om in verbinding – met een ruime definitie – te investeren.

Al onze begeleiders zijn HBO of universitair geschoold

 • Onze instructeurs zijn jong en enthousiast, zij begeleiden teambuildingsprogramma’s tot maximaal 3 uur. Plezier hebben met teambuildingsactiviteiten is het doel.
 • Kundige teamtrainers richten zich naast aantrekkelijke teamactiviteiten ook op het groepsproces en het leren van communicatievaardigheden. Het team staat daarbij centraal, de oefeningen zijn een hulpmiddel.
 • Ervaren teamcoaches doorlopen met een team een traject. Zij maken knopen in de samenwerking zichtbaar en bespreekbaar. Vastzittende patronen komen met een teamcoach op tafel, het team stelt ze zelf bij, waarmee nieuwe energie vrijkomt. Een teamcoach is een perfecte keuze waar een team een groeiproces verlangt aan te vangen.

Instructeurs zijn de beste keuze bij korte teamprogramma’s en zijn ook top voor laaggeschoolde groepen. Met plezier samenwerken staat dan centraal.

Teamtrainers zijn de beste keuze voor MBO en HBO geschoolde teams.

Teamcoaches zijn top met directieteams, managers, leidinggevenden en teamleiders en in teams in zwaar weer. 

Teamtraining draagt bij aan teamgroei

Team4Teams verzorgt programma’s om de samenwerking in en tussen teams op een hoger plan te brengen. Dit doen wij online, buiten en binnen. Begeleiders ondersteunen – stap voor stap – een groeiproces naar betere samenwerking. Letterlijk: team-building. Plezier hebben bij onze activiteiten is daarnaast een belangrijk kenmerk, positiviteit en de Schaal van Samenwerking als routekaart helpen om veranderingen werkelijkheid te maken.

In teamopdrachten wordt zichtbaar hoe de groep functioneert. De gesprekken daarover dragen als vanzelf bij aan teamgroei. Hoe vaker u er (slim) op het werk op terugkomt, des te effectiever is de teamtraining, we noemen dat borgen. Zonder borging is er geen blijvend effect.

Dagactiviteiten en trajecten

 • Dag(deel)activiteiten zijn aantrekkelijk omdat plezier, een ontspannen omgeving gecombineerd worden met een inhoudelijk sterke bijdrage waarin de samenwerking centraal komt te staan. De deelnemers worden uitgedaagd om met de zelf ontdekte aandachtspunten aan de slag te gaan. Geschikt voor teams die zelf vooraf ervoor kiezen om aan de slag te gaan met teamontwikkeling.

En soms is een team in zwaar weer en er niet aan toe om (speels en inhoudelijk) uitgedaagd te worden. Er zit iets in de weg. We beginnen met (individuele) gesprekken en begeleiden daarna een team voor het beste resultaat enkele activiteiten achter elkaar. 

De menselijke maat (her)vinden, elkaar effectief aanspreken, het gevoel hebben een echt team te zijn is het uiteindelijke doel van onze ondersteuning. Waarbij het rendement op eigen kracht blijft toenemen.

De Schaal van Samenwerking is onze routekaart

Goed samenwerkende teams zijn ons kompas. Wat doen zij beter? Hoe komen goed samenwerkende collega’s tot snelle groei en gebruikt ze hun aanpassingsvermogen optimaal (en met plezier) in snel veranderende omstandigheden?

Hoe kunnen andere teams daarvan leren? Dat zijn de vragen die ons bezighouden en waarvan we de antwoorden graag met u delen. Honderden teams gingen u voor! 

Bel ons gerust voor een afspraak op 085-8787005
of deel uw vraag in ons contactformulier.

Schaal van Samenwerking kritiek versus feedback

Locaties voor Teamtraining Rotterdam

Dit zijn de locaties waar wij graag komen!

Ontdek meer

Wij sluiten graag aan op uw vraag. Dat kan via ons contactformulier.

U kunt ons bellen van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur op 085-8787.005. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar een mobiel nummer.

Via deze link komt u bij het offerteformulier. Vertel ons hoe groot uw team is en wat u wilt bereiken met de activiteit en u krijg per mail een overzicht van de investeringen. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Teamtraining binnen.

Teamtraining buiten.

Werkt u in Rotterdam en bent u op zoek naar een teamtraining voor uw medewerkers?

Hier vindt u onze opdrachtgevers uit Rotterdam, Rijnmond, de Maasvlakte, Spijkenisse, Vlaardingen, Schiedam, Barendrecht, Ridderkerk en Capelle aan den IJssel! We zijn er trots op en blij mee.