Teamtraining Amsterdam

Teamtraining Amsterdam

De meest gekozen teamtrainingen in Amsterdam

Welkom in de wereld van serieuze teamtraining

Teamtraining

Onze programma's dragen bij aan de mentale gezondheid in en tussen team(s): verticaal en horizontaal. Een directieteam, managementteam en in zelforganiserende, ondersteunende en uitvoerende teams. Het liefst (met het meeste succes) ondersteunen we deze teams in één programma. Met verschillende aandachtspunten rondom gedeeld leiderschap en samenwerking. Juist omdat mensen elkaar minder ontmoeten en de werkdruk hoog is, wordt versterking van positieve communicatie in en tussen teams extra gewaardeerd. Goed contact hernieuwen - waarin collega's elkaar op tijd leren aanspreken - organiseren we in een teamtraining op een praktische manier. Ontspannen, met diepgang (en desgewenst Covid-proof). Moderne organisaties zijn complex geworden. De samenwerking in en tussen teams maakt het verschil.

Welk teamtrainingsprogramma past bij uw vraag?

Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon 3 uur
 • Plezier en goed contact
 • Online, binnen en (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Gericht op ontspanning
 • Enthousiaste teamtrainers
TeambuildingPijl rechts icoon
Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Plezier en diepgang
 • Teambuilding met reflectie
 • Veel afwisseling, ervarend leren
 • Commitment en feedback
 • Gericht op beter communiceren
 • Kundige teamtrainers
Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon
Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 6 dagdelen
 • Aandacht voor de hele organisatie
 • Ook voor teams in zwaar weer
 • De werksfeer verbeteren
 • Verbindend en toekomstgericht
 • Coaching van het team en individu
 • Gericht op resultaten
 • Ervaren teamcoaches
Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Veel gestelde vragen over teamtraining Amsterdam

Team4Teams heeft zelf geen trainingslocaties. 

Onze begeleiders wonen rond Amsterdam. Wij komen graag naar de locatie van uw keuze. Dat kan wat ons betreft ook incompany.

We bevelen goede locaties aan, passend bij uw budget.

Een scoutinglocatie of sportclub met een foodtruck kan natuurlijk ook.

Wat wij nodig hebben is een ruim en beschut grasveld of een ruime, goed geventileerde zaal.

Wilt u online werken, dan heeft het onze voorkeur om ieder vanaf zijn of haar eigen computer deelneemt. Een computer heeft de voorkeur boven een tablet of mobiele telefoon. Deelnemen kan gewoon vanuit huis, zolang de omgeving niet afleidt.

Onze werkwijze bij teamtraining in Amsterdam

Wij zien teamtraining in de eerste plaats als een proces. De teamleden met hun vragen staan centraal. De activiteiten en opdrachten zijn een middel om deze thema’s in een groepsdynamisch proces aan de orde te stellen. Daarover raakt een groep als vanzelf in gesprek. De begeleider stelt vragen en stuurt zo mee. Learning by doing.

Onze teamtraining kan live in een groep binnen en buiten op locatie en deels ook  online. Denk daarbij aan een voorbereidend gesprek of een evaluatie.

De programma’s zijn inhoudelijk, aantrekkelijk en leuk om te doen. We kiezen ze met zorg: wat heeft dit team op dit moment nodig om een volgende stap in de ontwikkeling te zetten? Wat speelt er, waar wil het team aan werken, wat wil men onderzoeken? Vertrouwen? Leiderschap? Zelfsturing? Samenwerken? Creativiteit? Doorzettingsvermogen? Omgaan met tegenstellingen? 

De kracht van een programma zit in de afstemming, nieuwe inzichten en de reflecties daarop. We sluiten af met een vertaling naar de werksituatie. Wat is voor ieder van de deelnemers belangrijk om zelf te gaan doen?

Een teamdag is een belangrijke stap, maar het echte werk vindt daarna plaats op de werkplekken. Deelnemers gaan aan de slag met hun voornemens, waarbij het effect van de teamdag pas echt zichtbaar wordt. Ruimte en stimulans om voornemens op te pakken noemen we ‘borgen’. 

Hoe Team4Teams afstemt

Ja. In onze programma’s staat voorop dat iedereen kan meedoen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Dat geldt dus ook voor mensen met een beperking, welke dat ook is.

Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de groep.

Er zijn fysieke teamoefeningen voor teams die (in competitie) hun energie kwijt willen en strategische teamoefeningen, waarbij fysieke omstandigheden geen rol spelen, maar waar de nadruk ligt op creativiteit, out of the box denken en bijvoorbeeld leiderschap.

Invalkrachten dragen bij in een team

We adviseren u om het begrip ’team’ zo ruim mogelijk op te vatten. Dit zijn onze overwegingen:

 • Het zijn niet alleen vaste medewerkers die positief kunnen bijdragen aan teamgroei. Ook zzp’ers en invalkrachten dragen vaak ongezien positief bij. Dit zien, waarderen en belonen levert veel op!
 • Het echte werk begint pas na de teamtraining, als alle goede voornemens gerealiseerd moeten worden. Het helpt als ook tijdelijke medewerkers dit mee willen dragen. 
 • Samenwerken gaat beter na een dag waarin opnieuw inhoudelijk is afgestemd en de teamleden samen geschiedenis schrijven.

Voor een optimale samenwerking is van iedereen een bijdrage nodig. Daarom adviseren wij om ook leidinggevenden, managers en directieleden uit te nodigen. Daarmee benadrukt u het belang dat u hecht aan de beoogde doelen en de samenwerking.

Soms is de samenwerking tussen teams het knelpunt. Dan kan het meerwaarde hebben om een teamdag te organiseren waarin afdelingen gemixt deelnemen. Wij hebben daar goede ervaringen mee.

Een gezamenlijke ervaring werkt.

Deskundige begeleiding

 • Onze instructeurs zijn jong en enthousiast. Instructeurs zijn de beste keuze bij korte teamprogramma’s en zijn ook top voor laaggeschoolde groepen. Met plezier samenwerken staat centraal.

 • Kundige teamtrainers richten zich op het groepsproces en het leren van communicatievaardigheden. Het team staat daarbij centraal, de oefeningen zijn een hulpmiddel. Teamtrainers begeleiden teams vanaf 4 uur. Zij zijn de beste keuze voor MBO en HBO geschoolde teams.

 • Ervaren teamcoaches doorlopen met een team een langer traject. Zij maken knopen in de samenwerking zichtbaar en bespreekbaar. Vastgeroeste patronen worden met behulp van een teamcoach bijgesteld, waardoor nieuwe, positieve energie vrijkomt. Teamcoaches zijn de beste keuze voor directieteams, managers, leidinggevenden, teamleiders en voor teams in zwaar weer.

Onze werkwijze

Bij Team4Teams staat het verbeteren van de samenwerking in en tussen teams centraal. Naast diepgang, zijn plezier, een blik vooruit en een ontspannen sfeer voor ons van belang, omdat deze samenwerking ondersteunen. 

 • Onze begeleiders richten zich op – en sluiten aan bij – de gezonde aspecten van de cultuur van een organisatie. En bevragen de bestaande cultuur: “Welke manier van samenwerken is behulpzaam om de doelen te bereiken die u voor ogen staan?”
  Een cultuur die door de organisatie en alle medewerkers gedragen wordt, telt. Het is een voorwaarde om een goed team te worden.
 • De trainers blijven gefocust op leervragen van deelnemers, ook als die gaandeweg veranderen.
 • Sterk door eenvoudige en toch complexe teamoefeningen en diepgang in de reflectie. Learning by doing, ook bekend als experiential learning, erlebnispädagogik en ervaringsleren.
 • Interessante en afwisselende werkvormen, zowel binnen als buiten en online.
 • Deelnemers prijzen de praktische werkwijze en verrassende uitkomsten: “Echt een ervaring!”

Locaties voor Teamtraining Amsterdam

Dit zijn de teamtrainingslocaties in Amsterdam waar wij graag komen!

De Schaal van Samenwerking is onze routekaart

Goed samenwerkende teams zijn ons kompas. Wat doen zij beter? Hoe komen ze tot snelle groei? Hoe gebruiken ze hun aanpassingsvermogen optimaal in snel veranderende omstandigheden? Hoe kunnen andere teams daarvan leren? Dat zijn de vragen die ons bezig houden. Wij delen onze inzichten graag met u. Honderden teams gingen u voor!

Bel ons gerust voor een afspraak op 085-87 87 005
of deel uw vraag in ons contactformulier.

Schaal van Samenwerking kritiek versus feedback

Neem direct en vrijblijvend contact op

Wij sluiten graag aan op uw vraag, Dat kan via ons contactformulier.

Voor een snelle vraag kunt u op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur direct bellen met 085-87 87 005. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar een mobiel nummer.

Via deze link komt u bij het offerteformulier. Door dit formulier in te vullen krijgt u per mail inzicht in de investeringskosten. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Werkt u in Amsterdam en bent u op zoek naar 
teamtraining voor uw medewerkers?

Hier vindt u onze opdrachtgevers uit Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Schiphol en de Zaanstreek.
Wij zijn er trots op en blij mee.