Teamtraining Den Haag

Teamtraining Den Haag

De meest gekozen teamtrainingen in Den Haag

Welkom in de wereld van serieuze teamtraining

Teamtraining

Onze programma's dragen bij aan de mentale gezondheid in en tussen team(s): verticaal en horizontaal. Een directieteam, managementteam en in zelforganiserende, ondersteunende en uitvoerende teams. Het liefst (met het meeste succes) ondersteunen we deze teams in één programma. Met verschillende aandachtspunten rondom gedeeld leiderschap en samenwerking. Juist omdat mensen elkaar minder ontmoeten en de werkdruk hoog is, wordt versterking van positieve communicatie in en tussen teams extra gewaardeerd. Goed contact hernieuwen - waarin collega's elkaar op tijd leren aanspreken - organiseren we in een teamtraining op een praktische manier. Ontspannen, met diepgang (en desgewenst Covid-proof). Moderne organisaties zijn complex geworden. De samenwerking in en tussen teams maakt het verschil.

Welk teamtrainingsprogramma past bij uw vraag?

Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon 3 uur
 • Plezier en goed contact
 • Online, binnen en (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Gericht op ontspanning
 • Enthousiaste instructeurs
Serious FunPijl rechts icoon
Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Plezier en diepgang
 • Teambuilding met reflectie
 • Veel afwisseling, ervarend leren
 • Commitment en feedback
 • Gericht op beter communiceren
 • Kundige teamtrainers
Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon
Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 6 dagdelen
 • Aandacht voor de hele organisatie
 • Ook voor teams in zwaar weer
 • De werksfeer verbeteren
 • Verbindend en toekomstgericht
 • Coaching van het team en individu
 • Gericht op resultaten
 • Ervaren teamcoaches
Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Locaties voor Teamtraining Den Haag

Dit zijn de locaties waar wij graag komen!

Veelgestelde vragen over teamtraining Den Haag

Team4Teams heeft zelf geen verblijfslocaties.

Onze begeleiders wonen dicht bij Den Haag. We komen graag naar de verblijfslocatie van uw keuze. Dat kan wat ons betreft ook Incompany.

We bevelen goede locaties aan, passend bij uw budget.

Een scoutinglocatie of sportclub met een foodtruck kan natuurlijk ook.

Wat wij nodig hebben is een ruim in de luwte gelegen grasveld of een ruime (goed geventileerde) zaal.

In geval van online heeft het de voorkeur om ieder vanaf zijn of haar eigen computer te laten deelnemen. Een computer heeft de voorkeur boven een tablet of mobiele telefoon. Dat kan gewoon thuis, zolang de omgeving niet afleidt.

Teamtraining zien we in de eerste plaats als een proces. Een teamoefening en inhoudelijke bijdrage zijn niet het doel maar een middel. Het team en haar ontwikkeling staan centraal.

Dat kan live in een groep op locatie en ook (deels / hybride) online.

De opdrachten zijn inhoudelijk, aantrekkelijk en leuk om te doen. Wij kiezen ze met zorg: wat heeft dit team op dit moment nodig om verder te komen? Wat speelt er, waar wil het team aan werken, wat wil het team onderzoeken? Vertrouwen? Tegenstellingen overwinnen? Samenwerken? Creativiteit? Doorzettingsvermogen? Omgaan met diversiteit? Zelfsturing? Verantwoordelijkheid nemen? Persoonlijk leiderschap?

De kracht van de teamprogramma’s zit in de positieve ervaringen en de reflecties die de groep samen ervaart. Er is ook altijd een uitwerking voor naar de werksituatie. Wat nemen de deelnemers zich voor om met de ervaringen van de dag te gaan doen?

Zodra deelnemers na de teamdag met deze voornemens aan de slag gaan spreken we van ‘borgen’. Een teamdag waarna het borgen wordt gestimuleerd krijgt een langdurige doorwerking.

Bij onze programma’s staat voorop dat iedereen kan meedoen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Dat geldt dus ook voor mensen met een beperking, welke dat dan ook is.

Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de deelnemers.

Er zijn fysieke teamoefeningen voor teams die (in competitie) hun energie kwijt willen en strategische teamoefeningen, waarbij fysieke omstandigheden geen rol spelen, maar waar de nadruk ligt op creativiteit, out of the box denken en bijvoorbeeld leiderschap.

We adviseren een organisatie om het begrip ‘het team’ zo ruim mogelijk op te vatten. Dit zijn onze overwegingen:

 • Het zijn niet alleen vaste medewerkers die positief kunnen bijdragen aan teamgroei. Ook zzp’ers en invalkrachten dragen – vaak ongezien – positief bij. Dit zien, waarderen en met elkaar belonen brengt veel op!
 • Een team schrijft geschiedenis met een teamtraining. Maar het echte werk vindt daarna plaats als alle goede voornemens werkelijkheid moeten worden. Het helpt ook als tijdelijke medewerkers dit mee willen dragen. 
 • Soms is juist de samenwerking tussen teams een knelpunt. We denken graag mee hoe een teamdag waarin afdelingen gemixt deelnemen een meerwaarde geeft. We hebben daar goede voorbeelden van!

Bij een brede definitie horen natuurlijk ook leidinggevenden, een manager (van meerdere teams) en een directeur. Voor een optimale samenwerking is van iedereen een bijdrage nodig. U geeft zo samen ook gewicht aan de beoogde doelen en aandacht aan de samenwerking.

De positieve ervaring van een teamdag straalt zo af op collega’s die niet tot het kernteam behoren, maar wel belangrijk zijn. Samenwerken gaat beter na een dag waarin opnieuw inhoudelijk is afgestemd en de teamleden samen geschiedenis schrijven.

Teamtraining is met gezonde teamleden op 1,5 meter afstand veilig mogelijk. Buiten in de open lucht en ook binnen in een lege fabriekshal of ruime zaal zijn mogelijkheden.

 • We houden ons aan de richtlijnen van de overheid en sluiten ook aan bij de (extra) wensen van uw organisatie en de deelnemers.
 • Wij hebben een nieuwe set teamopdrachten zo ontworpen dat de teamleden de opdracht op een natuurlijk aanvoelende manier kunnen uitvoeren zodra ze 1,5 meter afstand houden.
 • Binnen gebruiken we een ruime zaal, met goede ventilatie en doen we het fysiek rustig aan. De teamopdrachten zijn vooral gericht op creatief, out of the box en optimaal samenwerken. Rekening houdend met overheidsregels adviseren we deelnemers een mondkapje te gebruiken indien afstand houden moeilijk is. Deelnemers ontsmetten hun handen dan vooraf aan een teamopdracht en/of gebruiken latex handschoenen. Anders aantrekkelijk!

Op de pagina ‘teamtrainingsopdrachten corona proof’ kunt u in korte video’s zien hoe dat er in de praktijk buiten en binnen uitziet.

We volgen de ontwikkelingen rond de pandemie op de voet en passen onze werkwijze zo nodig direct aan. Op onze Covid-19-pagina vindt u alle actuele informatie.

Meestal organiseren we een communicatietraining binnen. Dat deden we voordat corona ons trof met groepen tot maximaal 60 personen.

 • Op dit moment adviseren we om live de training in kleine groepen (optimaal 8 tot 12, maximaal ± 16 deelnemers) te organiseren. Dat kan buiten in de luwte, maar ook binnen in een ruime goed geventileerde zaal

Bij de communicatiestijlentraining hoort ook een online vragenlijst, die u vooraf thuis invult. De resultaten ziet u thuis gelijk.

We houden ons binnen in een zaal strikt aan de adviezen van de overheid. 

 • De communicatiestijlentraining is ook online mogelijk. De ideale groepsgrootte is dan 6-8 personen per begeleider, de ideale duur 3 x 3 uur.

We reageren op nieuwe omstandigheden om Covid-19-proof met teams te kunnen samenwerken.

Al onze begeleiders zijn HBO of universitair geschoold.

 • Onze instructeurs zijn jong en enthousiast, zij begeleiden teambuildingsprogramma’s tot maximaal 3 uur. Plezier hebben met teambuildingsactiviteiten is het doel.
 • Kundige teamtrainers richten zich naast aantrekkelijke teamactiviteiten ook op het groepsproces en het leren van communicatievaardigheden. Het team staat daarbij centraal, de oefeningen zijn een hulpmiddel.
 • Ervaren teamcoaches doorlopen met een team een traject. Zij maken knopen in de samenwerking zichtbaar en bespreekbaar. Vastzittende patronen komen met een teamcoach op tafel, het team stelt ze zelf bij, waarmee nieuwe energie vrijkomt. Een teamcoach is een perfecte keuze waar een team een groeiproces verlangt aan te vangen. Een topteam worden vraagt om een stap voor stap proces.

Instructeurs zijn de beste keuze bij korte teamprogramma’s en zijn ook top voor laaggeschoolde groepen. Met plezier samenwerken staat dan centraal.

Teamtrainers zijn de beste keuze voor MBO en HBO geschoolde teams.

Teamcoaches zijn top met directieteams, managers, leidinggevenden en teamleiders en in teams in zwaar weer.

Team4Teams verzorgt programma’s om de samenwerking in en tussen teams op een hoger plan te brengen. Dit doen wij online, buiten en binnen. Begeleiders ondersteunen – stap voor stap – een groeiproces naar betere samenwerking. Letterlijk: team-building. Plezier hebben bij onze activiteiten is daarnaast een belangrijk kenmerk, positiviteit en de Schaal van Samenwerking als routekaart helpen om veranderingen werkelijkheid te maken.

In teamopdrachten wordt zichtbaar hoe de groep functioneert. De gesprekken daarover dragen als vanzelf bij aan teamgroei. Hoe vaker u er op het werk op terugkomt, des te effectiever is de teamtraining, onze contactpersoon voor de groep wordt daarin begeleid.

Teamtraining Den Haag:

 • Dagactiviteiten die ook een inhoudelijke bijdrage leveren in de samenwerking, deelnemers worden uitgedaagd om daarmee aan de slag te gaan op de werkplek.

En soms is een team in zwaar weer en werkt een (speelse en inhoudelijke) uitdaging niet. Er zit iets in de weg. We begeleiden een team dan voor het beste resultaat gedurende enkele activiteiten achter elkaar. En beginnen met (individuele) gesprekken en maken eerst gezamenlijke afspraken.

 • Bij een traject zien we de meeste teamgroei. Dat komt omdat teamcoaches het borgen na een activiteit stimuleren.

De menselijke maat (her)vinden, elkaar effectief aanspreken, het gevoel hebben een echt team te zijn is het uiteindelijke doel van onze ondersteuning. Waarbij het rendement op eigen kracht blijft toenemen.

De Schaal van Samenwerking is onze routekaart

Goed samenwerkende teams zijn ons kompas. Wat doen zij beter? Hoe komen ze tot snelle groei en gebruiken ze hun aanpassings-vermogen optimaal in snel veranderende omstandigheden? Hoe kunnen andere teams daarvan leren? Dat zijn de vragen die ons bezig houden. Honderden teams gingen u voor!

Bel ons gerust voor een afspraak op 085-8787005
of deel uw vraag in ons contactformulier.

Schaal van Samenwerking kritiek versus feedback

Neem direct en vrijblijvend contact op

Wij sluiten graag aan op uw vraag. Dat kan via ons contactformulier.

Voor een snelle vraag kunt u op maandag t/m zaterdag direct bellen met 085-8787005 van 09.00 tot 21.00 uur. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar een mobiel nummer.

Via deze link komt u bij het offerteformulier. Door het formulier in te vullen krijgt u per mail inzicht in de kosten. Vertel ons wat u wilt bereiken met de activiteit en hoe groot uw team is. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Teamtraining Den Haag buiten:

Teamtraining binnen:

Werkt u in of in de omgeving van Den Haag en bent u op zoek naar een teamtraining voor uw medewerkers?

Deze opdrachtgevers uit Den Haag, Wateringen, Delft, Nootdorp, Voorburg, Scheveningen, Wassenaar en Zoetermeer, gingen u voor, we zijn er trots op en blij mee.