http://Masterclass%20feedback%20geven

Masterclass Feedback geven en ontvangen

Reviews

4 out of 5 stars

Highlights

  • Duur 1 dag en 2 dagdelen
  • Samenwerking duurzaam versterken
  • Elkaar positief steunen
  • Van fouten leren leren
  • 4 - 12 personen per ervaren teamcoach

Vraag een offerte aan!

Masterclass Feedback geven en ontvangen

In deze masterclass feedback geven en ontvangen onderzoeken de deelnemers het huidige ‘systeem’ van elkaar aanspreken en zetten stappen om het lerende aspect in de samenwerking krachtig te versterken. In de Masterclass maken we onderscheid tussen:

  • Feedback. Mogelijk in een positief samenwerkende groep. Aanspreken is gelijkwaardig en er worden op de taak gerichte gezamenlijke afspraken gemaakt.
  • Hints. Vooral gangbaar in ontlopende groepen. Men spreekt over elkaar in plaats van met elkaar of het aanspreken gebeurt vrijblijvend.
  • Kritiek. Vindt plaats zodra de druk op elkaar te groot is. Het aanspreken roept weerstand op, wordt ervaren als ‘op de man spelen’ en roept gemakkelijk een ’tegenover’ reactie op.

Deelnemers leren van elkaar hoe ze elkaar zo kunnen aanspreken dat het als feedback kan worden ontvangen. Zo werken zij toe naar samenwerking op een hoger niveau. De Masterclass feedback is met name effectief en nuttig omdat er herhalingsmomenten zijn.

Tijdens de eerste dag worden voornemens gemaakt, het is veel gemakkelijker om zelf eerst feedback te vragen, zo zul je uitgenodigd worden om feedback te geven en heb je zelf regie over wanneer je feedback ontvangt (je hebt er namelijk zelf om gevraagd). Tijdens de terugkomdagdelen bespreken de deelnemers de stand van zaken: welke afspraken zijn gemaakt en hoe staat het er mee? Is opnieuw afstemmen nodig?

Door de Masterclass Feedback te boeken neemt u tijd voor diepgang en komt u terug op afspraken. U schept zo een sfeer van duurzaam samenwerken. Meest gehoorde feedback: “Dit hadden we eerder moeten doen.”

Klik op het tabblad ‘programma’ voor een overzicht van de onderdelen die in een Masterclass Feedback geven en ontvangen zitten.

Wanneer is deze Masterclass een goede keuze?

Denkt u dat aandacht voor feedback geven en ontvangen in uw team een goede investering is, die gaat zorgen voor betere resultaten? Dat is deze Masterclass de perfecte keuze.

Geen tijd (prioriteit) voor een Masterclass, maar is aandacht voor feedback geven wel gewenst?
Klik dan op één van de twee gerelateerde programma’s hieronder Workshop feedback (1 dagdeel) en Training feedback (1 dag).

Wordt het volgen van een Masterclass over feedback in uw team gediskwalificeerd met ‘dat helpt toch niet’, dan adviseren wij u eerst een dag Teambuilding met reflectie te volgen. Dit is de eerste stap in de Teamtrainingscyclus. Wij werken dan eerst, op een positieve en op ervaringsleren gebaseerde wijze, aan de bereidheid om intensief samen te werken.

De Masterclass Feedback is ook in het Engels beschikbaar.

Gerelateerde producten