Samenwerking Verbeteren
Amsterdam

Samenwerking Verbeteren
Amsterdam

De samenwerking verbeteren Belangrijk in elk team

Waar bent u naar op zoek?

Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon vanaf 1,5 uur
 • Covid-19 proof
 • Plezier en ontspanning
 • Vooral (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Ervarend leren
 • Enthousiaste instructeurs
TeambuildingPijl rechts icoon
Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Covid-19 proof
 • Plezier en diepgang
 • Teamversterkend
 • Praktisch en met afwisseling
 • Communicatie en feedback
 • Kundige teamtrainers
Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon
Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 4 dagdelen
 • Covid-19 proof
 • Periodiek onderhoud voor teams
 • Verbetering werksfeer
 • Positief en toekomstgericht
 • Cultuurverandering
 • Ervaren teamcoaches
Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Samenwerking verbeteren Amsterdam

Waar hebben we het dan over?

Aandacht voor de wijze waarop u (nog) beter kunt samenwerken!

In veel teams gaat het om de inhoud: wat moeten we bereiken? Op welke kpi’s worden we beoordeeld? Wat moet het resultaat zijn? Zijn dit haalbare doelen? Visie en missie, etc.

Daarnaast is er ook nog het proces: hoe bereiken we dit? Welke procedures vragen om een aanvulling? Wanneer communiceren we dit? Hoe zetten we een verandering in gang? Wie doet wat en wanneer? Op het proces staat druk, mede door de hoeveelheid procedures en overheidsvoorschriften.

Inhoud en proces blijven belangrijk. Echter, het zijn uiteindelijk de mensen die het doen. Zonder een op elkaar ingespeeld team bent u nergens. Een team dat de inhoud en processen accepteert, intrinsiek (spontaan) meewerkt, zelf ook verbeterstappen voorstelt, verslagen en rapporten consequent bijhoudt. Wij noemen dat aandacht voor de samenwerking. Aandacht voor de onderlinge betrekkingen geeft een beter functionerende organisatie.  

Goede werkverhoudingen geven positieve energie.

Wie aandacht geeft aan de samenwerking voordat een nieuw team start of een belangrijke verandering (zoals een reorganisatie) plaatsvindt, maakt het veel gemakkelijker om de gewenste verandering met hulp van het team tot stand te brengen. Transparantie levert veel op. Zelfs als er mensen uit moeten is het beter om samen op te trekken en elkaar te informeren wanneer er knopen worden doorgehakt. Ook omdat dit vertrouwen geeft aan de teamleden die de kar blijven trekken.

Een open, samenwerkende cultuur zorgt voor minder verloop, ziekte en langdurige uitval. Een samenwerkend team trekt mensen aan, medewerkers zetten de schouders eronder. Een samenwerkend team verwelkomt nieuwe medewerkers en werkt ze goed in. Er is vertrouwen en een gezamenlijke teamspirit. Van fouten wordt geleerd.

Prijsinformatie aanvragen Pijl rechts icoon

Bewegen over de Schaal van Samenwerking

Hoe wilt u dat uw team functioneert?

samenwerking verbeteren met de Schaal van Samenwerking

Waar staat u als team en hoe maakt u een volgende groeistap?

De Schaal van Samenwerking werkt supergoed in teams.
In één oogopslag krijgen teamleden inzicht hoe zij als team functioneren en voor welke nieuwe stap zij staan. De onderlinge betrekkingen staan daarbij centraal.
Hoe kunnen we een volgende stap maken?” wordt in een training een centrale vraag. Natuurlijk spelen inhoud en processen een rol. Maar aandacht voor onderlinge verhoudingen is de sleutel tot goed functioneren met grote resultaten. Elk topteam zal dat beamen!

Aandacht voor de onderlinge betrekkingen bij de start van een project, in bijvoorbeeld een kick-off, versnelt het proces van een goed team worden.

Onze teamcoaches ondersteunen dit proces van groei en versterking van uw team.

Locaties voor de samenwerking verbeteren in Amsterdam

Dit zijn de locaties waar wij graag komen!

Team4Teams reist door het hele land

De samenwerking verbeteren in teams in Amsterdam is zowel in-company als op een verblijfslocatie mogelijk. Met een team begeleiders in de regio Amsterdam zit u eerste rang. Bel ons gerust voor een afspraak.

Samenwerking verbeteren met communicatiestijlen
Food Truck huren wat de pot schaft

Wilt u online of back to basics?

Onze begeleiders zijn flexibel qua werkplek. Wij kunnen uit de voeten op elke locatie met een ruime zaal en een beschut grasveld. Dat kan dus ook bij een recreatieplas of Scoutinglocatie. Bijvoorbeeld in combinatie met een food truck of op basis van zelfverzorging

Wij werken ook online en kunnen via een videoverbinding met uw team aan de slag. Een goede oplossing als u kosten, reistijd of energie wilt besparen.

Over samenwerking verbeteren bij Team4Teams

Drie veelgestelde vragen

De samenwerking ondersteunen is bij Team4Teams geen activiteit, maar een proces. Het team staat centraal, de activiteiten zijn een hulpmiddel.

In onze werkwijze is ervaringsleren belangrijk. Leren door te doen en daarop te reflecteren. De Schaal van Samenwerking is onze routekaart naar een perfect functionerend team, met ruime aandacht voor een vertaalslag naar de werksituatie.

In onze werkwijze staat centraal dat iedereen kan meedoen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Teams en teamleden kunnen heel verschillend zijn. Soms zijn er taalverschillen. Of een handicap beperkt iemand op onderdelen. Medewerkers kunnen zich weggedrukt voelen, terugkomen uit een burn-out. Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de groep.

Al onze medewerkers hebben een afgeronde HBO of universitaire opleiding.

Voor de samenwerking versterkende programma’s zetten we bij voorkeur ervaren teamcoaches in. Voor korte programma’s met een duidelijk trainingsdoel ook kundige teamtrainers.

 • Kundige teamtrainers richten zich op het groepsproces en het leren van communicatievaardigheden. Het team staat daarbij centraal, de oefeningen zijn een hulpmiddel.
 • Ervaren teamcoaches doorlopen met een team een traject. Zij maken knopen in de samenwerking zichtbaar en bespreekbaar. Vaste patronen worden met behulp van een teamcoach zichtbaar gemaakt, eventueel bijgesteld, waardoor nieuwe, positieve energie vrijkomt.
 • Teambuilding met reflectie bieden wij aan in het Duits, Engels, Frans, Lets, Nederlands, Pools, Russisch en Zweeds.
 • Communiceren met Stijl en de Feedbacktraining zijn beschikbaar in het  Engels en Nederlands. Onderdelen ervan ook in het Frans en Duits.
 • Werken aan Cultuurverandering en Samenwerking versterken zijn beschikbaar in het Nederlands. Onderdelen ervan ook in het Engels.
 • De Schaal van Samenwerking bieden wij aan in het Duits, Engels, Frans en Nederlands. Er zijn vertalingen beschikbaar in het Hongaars, Roemeens, Pools en Zweeds.

 

 

Serieuze teambuilding coronaproof (en aantrekkelijk om te doen)
Teambuilding buiten Team4Teams
Teambuilding waternet

Neem direct en vrijblijvend contact op

Wij sluiten graag aan op uw vraag.

Voor een snelle vraag kunt u direct bellen met 085-8787.005 van 09.00 tot 21.00 uur. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld.

Via de button ‘Prijsinformatie aanvragen’ krijgt u per mail inzicht in de investeringskosten. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Werkt u in Amsterdam en bent u op zoek naar meer aandacht voor de samenwerking tussen uw medewerkers?

Deze opdrachtgevers kozen voor Team4Teams, we zijn er trots op en blij mee.