Teambuilding met paarden

Voor een paard als kuddedier wordt onduidelijkheid en incongruentie in het contact met de ander als onveilig ervaren. Heldere communicatie, vertrouwen en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken is van levensbelang. Dat maakt ze zeer gevoelig voor hoe kuddeleden zich gedragen en wat er in hun omgaat, of dat nu een paard of een mens is. Een kuddegenoot die A zegt en B voelt en C doet is niet veilig en paarden zullen dan ook altijd (ieder op zijn eigen manier) een directe reactie vertonen.

Een afwisselende teamdag 

Teambuilding met paarden begint eerst met elkaar. Hoe is de samenwerking op dit moment in het team? Met een teambuildingsopdracht ervaart de groep waar ze staat. Met de routekaart de Schaal van Samenwerking krijgt het team inzicht en overzicht over hun niveau van samenwerking. Hoe spraken de teamleden elkaar aan? Nam iemand de leiding? Werd de leider gevolgd? Was hij of zij consistent in het geven van leiding door de teamopdracht heen? Het zijn allemaal vingeroefeningen voor wat komen gaat…

Schaal van Samenwerking kritiek versus feedback

Na een interessant gesprek stelt ieder teamlid een doel voor het volgende onderdeel en na een heerlijke lunch wacht een nieuwe uitdaging!

Teambuilding met paarden – aan de slag!

Samen met de paarden gaat jouw team op zoek naar eigen oplossingen door het uitvoeren van verschillende doelgerichte activiteiten met de paarden.
Tijdens de activiteiten komen aspecten aan bod als leiderschap, communicatie, duidelijkheid, vertrouwen en samenwerken. Dit verhoogt het bewustzijn van de teamleden waardoor de effectiviteit van het team dat ook echt als team werkt. 

teambuilding met paarden - teamcoaching met paarden Soest
Teambuilding waternet
teamcoaching met paarden en een paardencoach

Veelgestelde vragen

Nee. Dat zou voor de paarden te onrustig zijn. In kleine groepen tot maximaal zes personen zijn we maximaal 2 uur met de paarden aan het werk. 

We verblijven wel de hele dag op een manage.

Het programma kan in z’n geheel buiten en ook binnen plaatsvinden. Dat bepalen we op de dag zelf en in overleg met de groep. Neem bij het weer passende kleding mee en stevige schoenen die tegen een stootje kunnen.

We zijn te gast op de Menschool in Soest.

Een complete teamdag duurt 8 uur. Zie voor het programma de brochure hierboven.

Offerte aanvragen Pijl rechts icoon
Teamcoaching met paarden zoals Sybe!

De dag word begeleid door Marieke van den Hengel-Roskam van Roskam Coaching met paarden en een teamtrainer van Team4Teams.

Vanaf 7 personen werken zij samen met een collega paardencoach, Om samen vanuit de verbinding, met enthousiasme en humor jouw team naar een hoger level te tillen.